Contact

Tips van en voor een professionele trouwfotograaf

De foto's die u laat maken van uw bruiloft dienen van topkwaliteit te zijn. Schakel dus zeker geen amateur in, zoals iemand uit uw vrienden- of familiekring. Na afloop blijkt vaak dat de foto's niet naar wens zijn, bovendien kunt u de fotograaf dan niet erop aanspreken omdat het een vriend is. Goede bruiloftsfoto's stralen de emotie en sfeer uit die aanwezig was op uw mooie dag.

Tip #1: schakel een ervaren huwelijksfotograaf in

Ervaren huwelijksfotografen hebben meer huwelijken van dichtbij meegemaakt dan wie dan ook. Naast de weddingplanner valt de bruidsfotograaf dus ook in het groepje specialisten op het gebied van trouwerijen.

Tip #2: bereid u goed voor

Voordat u een fotograaf inschakelt, moet u achterhalen waaraan een professionele huwelijksfotograaf nu eigenlijk aan moet voldoen. Zo heeft een goede fotograaf bijvoorbeeld een portfolio waaruit blijkt dat hij of zij ervaren is en mooie foto's maakt.

Zoek bijvoorbeeld ook op het internet naar foto's en trouwboeken die u aanspreken. Vraag of uw fotograaf dit kan en vraag naar voorbeelden waaruit dit blijkt. Veel toekomstige bruidsparen maken de fout een huwelijksfotograaf te kiezen zonder vooraf goede research te hebben gedaan. Tevens is vaak vooraf niet inzichtelijk wat ze nu precies krijgen voor het geld dat ze betalen. Daarom is het belangrijk dat u vooraf samen met de bruidsfotograaf bespreekt wat uw wensen zijn en een beeld vormt over wat u na de bruiloft graag terug wenst te zien.

Tip #3: het emotionele aspect

Vergeet ook niet dat een klik tussen het bruidspaar en de fotograaf in kwestie goed moet zijn. Vooraf kennis maken met de trouwfotograaf voorkomt mogelijke vervelende situaties. Heeft u eraan gedacht dat een fotograaf de hele dag bij uw bruiloft aanwezig zal zijn? Alles moet kloppen op de dag dat u trouwt dus ook een “klik” met uw bruidsfotograaf is van belang.

Tip #4: passende kleding van de fotograaf?

Professionele trouwfotografen vragen pro-actief, uit zichzelf wat de kledingstijl is van de bruiloft. Echt netjes of misschien wel casual? Hoe dan ook een uitstekende fotograaf gaat op in de massa van het publiek en de gasten. De gasten doen hun best om er zo goed mogelijk uit te zien op uw trouwdag en de fotograaf dient zich hier dan ook aan te conformeren. Stem dus op voorhand af wat de gewenste kleding is.

Hieronder volgen nog een aantal tips om ervoor te zorgen dat u, de best passende professionele huwelijksfotograaf krijgt en hij of zij uw dag perfect vastlegt.